Pages

Sunday, March 28, 2010

cerita di hujung minggu

selamat tghari semua...

herm..hujung mggu yg lepas keje aku melepak je,hari sabtu seharian dirumah kaklong kat usj,
pg2 lagi ikut kaklong ke subang airport.hantar abg dan nadhira..flight mereka jam 7am..sampai di kuala terengganu jam 8am...balik kerumah,selepas solat subuh kami sambung tidur..terjaga lebih kurang 9.30am.
fuh terkejut gak..mak ai lama gak aku tido,bgn mandi manda n kuar breakfast...kaklong yg masak,aduh malu gak.dah la gi umah org pehtu bgun lewat gitu.. erm kaklong buat bihun grg n cucur ikan bilis,sedap...

kaklong kuar ng abg ha n nabilah.gi ke semenyih,,check up kolej untuk nabilah.. tggl la aku ng tasha saje,yg lain2 belum bgun lagi..mmg sgt2 bosan la..tgk tv n sempat lagi terlena..

lebih kurang jam 3.30pm kami keluar,siddiq bawa kami tgk wayang..
herm..best gak movie dragon,makngah pun gi gak,n gf siddiq....tp yg best nya sikit lagi movie nak abes aku hampir terlena,boleh pulak..kihkihkih....
habis je movie terus balik umah..rombongan dr kuala terengganu pun dah sampai..
kaklong masak rendang ayam,pehh mmg sedap.....
selepas mkn kami otw back ke bangi,kami hantar cikja balik ke BM...kesian kat ayah nak drive..
sampai umah lebih kurang 9.30pm..lepas mandi terus tido,pening kepala...

hari ahad start awal pg aku laundry kain baju,byk tul...3x pusingan...
tp yg kali ketiga tak sempat nak jemur,bcoz abg ajak gi kenduri di bdr baru salak tinggi...anak sedara abg ha kawen..
balik dr kenduri abg bertanya kat bdk2 nak gi mane ni,pkns atau warta..so bdk2 jwb warta je lah..
kat warta abg ajak tgk hp,ingat saje2 je la nak tgk..masuk kat warta tgk2 la baju.  cheetah..mmg cantik t'shirt tu,kaler purple..tp mcm biasa la apa yg aku bkenan suami ku tidak..maka postpone la dulu..
ha masa aku tgh pilih2 baju abg kuar jap,dia ckp nak beli bateri..tp x sangka at the same time dia beli hp..huhu...
dpt hp baru..terima kasih sayang...

ptg tu abg kuar lagi ng en mul..rupanya mereka ke alamanda putrajaya.. b4 maghrib sampai umah,dia hulurkan beg plastik..tgk2 ada baju dlm tu...kemeja.. dark blue.....
bkn la x menghargai pemberian abg tp baju tu besar sikit..siza xl....huhuhuhu..
bila ckp besar,abg menjawab ok la tu,buat apa nak pakai ketat2..maka terima je lah...

begitulah ceritaku di hujung minggu....

p/s: terima kasih abg..cayunk abg...

2 comments:

Aisyah Ibrahim said...

kakak dpt hp baruuuu.jeles!

Aminah Ibrahim said...

hp murah jer,x payah la kamu nak jeles eh...

Post a Comment